Å dé é Måndag igen....

Ja  å en jobbig Måndag har det varit, har varit otroligt trött & seg idag. Till råga på allt, så fick vi in väldigt mycket jobb idag. Puh !!

Hockeyn igår gick bra, vi blev bara där i 1 ½ timme för sedan skulle endel hockey mammor lära sig att köra ismaskin (tur att jag ej var med bland dem) . Vintern står för dörren nu & det blåser jätte kallt.  Nu finns ingen återvändo.

Vår fina stolthet här uppe i Storuman ser Ni i bakrunden på förra kortet men här kommer han igen, den röde, den fine Vildmannen visst é han läcker ??? !!!!.

När jag hämtade E idag efter jobbet satt han & kompisen S vid ett bord & ritade. Ingen av dem ville hem, hm.  Så låter det minsann ej på morgonen kan jag lova. - Men mamma måste jag åka till förskolan idag.... jag är såååå trött...
ja ja jag är glad att han trivs där med sina kompisar . Nä nu skall vi spela Cars  på XBox 360, å mamma får väl däng som vanligt...wrooom,wrooom

Så tills nästa gång, Ha dé

En stormig Söndag....

Ja idag blåser det riktiga stormvindar, vi gick ut tidigt i morse & började plocka bort inför vintern, blommorna på framsidan, parkbänkarna & trollet bar vi in i vinterförvaring. E drog sitt strå till stacken så gott han kunde i denna blåst
det har fallit otroligt mycket löv så han krattade för fullt, men inte var det lätt så som det blåseren välförtjänt vilopaus. Jag tog ett träningspass med Ozzy med lite godis sök & inkallning. Fick ta tag i honom rejält några gånger när grannarna kom ut men på det hela gick det ganska bra. Jag har Kias ord i huvudet "ge dig inte,  var konsekvent" & det är tryggt.

Har förberett middagen, korvstroganoff, efter middagen blir det isladan för E´s del. Å trist nog är det ju Söndag så imorgon är det jobb igen, PUH !! Känner mig INTE laddad för att jobba..

Men tills nästa gång. Ha dé ....

Hundkurs....

Ja idag var det så äntligen hundkurs hela dagen med Kia  en underbar & gör duktig tjej. Vi startade klockan 09.00 på skidstadion med lite snack om passivitet & koppelträning . Vi gick en runda med våra hundar för att få dom till att inte dra i koppel, sedan var det  "hm" passivitet, å det gick inte, för Ozzy, men där kom Kia in & visade vilket fel jag gör & har gjort & hur jag skall ändra detta med att vara konsekvent, så nu är det bara att öva på. Lite bilder från förmiddagen
Molly med matte

Dakira med matte
Frågestund med Kia
Inte dra i koppel övning
Rozzy drar iväg matte till
Dakira  & tar sig en liten bus paus
Hemma på lunch, då föll Ozzy i passivitet

Efter lunchen skulle vi träffas på parkeringen utanför Akkan, väl där så skulle vi dela på oss & köra lite övningar med störning, ujujuj, men faktiskt det gick jätte bra. Jag & Ozzy gick & satte oss utanför Swedbank på en bänk ihop med Rozzy med matte & döm om min förvåning jag fick till det så Ozzy fattade tillslut att det är jag som bestämmer.

Lite bilder från eftermiddagen kommer här.
Kia visar vi lyssnar & även hundarna visar sig intresserade
Rozzy gömmer sig bakom mattes ben
Spännande säger Tindra som nu fått följa med istället för Dakira.
Å sötnosen Molly var så duktig
Rozzy snygging wow, ja både matte & hund tar sig en välförkänt vilopaus
Här går Kia med sin hund, vi stog i en stor ring så skulle alla gå emellan för att på så sätt få en störning på dom hundarna som satt bredvid sina mattar & hussar .

Dagen led mot sitt slut & vi samlades det sista vid Kias bil & pratade igenom dagen & ställde dom frågorna vi hade till henne jag kan ju bara säga det, att man är ju helt slut. Så det är inte bara hunden som får träning utan en själv oxå. Ozzy ligger just nu & snarkar på sin plats, jag & gubben skall köpa oss varsin pizza gött. E har ätit hos faster M. Där han varit hela dagen & allt hade bara gått jättebra.

Ja just det E fick en ny keps igår en Fox keps å han är så stolt över den

Men just det, virrig som jag är ibland, så glömde jag ju att ta med mig Ozzy´s vattenskål in i bilen när vi skulle åka & hämta E när hundkursen var slut, så nu ser vattenskålen ut så här efter att jag backat på den.......

Nä nu vill jag bara tillägga att jag hoppas av hela mitt hjärta att Kia kommer tillbaka till oss snart igen för en kurs, för hon är kanon. Kram på dig Kia....

Nä nu får det vara bra för idag... Ha dé


En sötnos på sms....

Ja jag fick en riktigt go sötnos via sms igår. Min brorsdotter M skickade detta till mig på sin nyfunna vän Valle & titta här en sån going
Valle en riktig snygging

Veckan har annars lunkat på i vanliga gängor, jag har även fått ett sms från min mellersta storebror G, ja det var ju inte riktigt så sött som M´s sms men ändå

Ja tänk om den stackar´n visste där han ligger ,att snart skall han in i ett hett bad & bli röd.

I går tog jag tag i att kamma & borsta Ozzy, vilket går jätte bra han tjurar i början men sen lägger han sig ner och njuter
här ligger han avslappnad & bara myser när mamma borstar
Jaha rörde du på dig nu .... är du färdig...redan....
Å vad fin jag blev & mycket päls försvann, se här.......
Ja det var denna kvällens skörd, att betänka är att i Tisdags blev det lika mycket.

Som min ärade vän  J på jobbet skrev till mig- ja det är nästan så att du kan få ihop till en Ozzy... Ja så mycket hår lossar det nu när jag kammar & borstar honom.

Å i morgon är det dax igen Kia kommer, underbart vad vi har längtat jag & Ozzy , en heldag från 09.00-16.00 , det skall bli spännande & se vad hon har hittat på nu.


Hösten är som jag tidigare har saggt, solrosen har nu gjort sitt hon står där ännu men hänger med huvudet men E har varit & är fortfarande väldigt stolt. Han skall förresten vara med faster M i morgon när vi är på kurs. Jätte kul.

Så nu skall jag gå & packa E´s väska för imorgon & fixa med lite godis & smått & gott till mig & Ozzy.

Så tills nästa gång ....Ha dé....


Passivitet......

Ja det tränade jag med Ozzy idag....å jag säger bara hjääääälp. Han vill inte .

Jag tog honom på en promenad tillsammans med E . På vägen ut mötte vi den underbara Dakira med husse & husses bror. Ozzy blev stortokig, han skulle bara dit , Dakira bara tittade på honom som om hon tänkte..- men lilla gubben, coola ner dig lite hööru. Vojne vojne.

Men vi fortsatte färden mot badsjön där jag släppte lös Ozzy & befäste en vissling, där han skall tvär komma till mig, & den satt bums, så det gick bra. Sedan kom det några hundar & döm om min förvåning, nu brydde han sig inte alls, så än finns det hopp....

Vi fortsatte runt badsjön & kom fram till kätterställningen där E ville klättra en stund
på väg mot toppen

Undertiden tänkte jag att nu passar jag på med att öva passivitet, hm ja . Innan Ozzy ens lade sig ner tog det 45 minuter , å han bara pep, gnydde & ville ha uppmärksamhet, men jag dissade honom,  å jag tänkte att, jag ger mig inte så tillslut lade han sig ner helt & fullt. Men jag anser inte att han var helt passiv eftersom, så fort nått lät , hoppade han upp & tittade runt. 1 ½ timme höll vi på då låg han ner & rullade runt, då slutade jag men det är väl bara att nöta på. Jag körde oxå sök träning, & kontakt övning  idag. Med E som störande moment. Å det funkar. Jätte bra.

Jaha det var väl så jä...la typiskt nu går det inte att få in några kort meddelar blogg.se attans oxå
Nu gick det, var en kort kortslutning, hehe här har E tagit sig upp i ett träd han älskar att klättra..
En klätter apa... ligger det i släkten tro ????

Eftermiddagen fortsatte med en tur till hockeyladan där E var & åkte i 2 timmar. Efter åkningen spelade han lite apa (även där)
Endast iförd underställ & snoppskydd.....
Spillevink

Nu ligger han för nedräkning i sängen, & jag vill avsluta med ett jätte fint höstkort
Ett underbart fint träd ståendes på badsjön & klarblå himmel

Nä nu får det vara bra för idag. Ha dé.

Nu är det höst....

Ja nu har hösten verkligen kommit, träden är gul/orange & löven ligger på backen .
En härlig färg på träden & en klarblå himmel
Men krattningen överlämnar jag vänligen men bestämt till gubben......

Ja idag blev det ju badhuset, där även kompisarna L & S var, det kom inte så mycket folk dit idag vilket i å försig var skönt
Har just visat att han minsann kan stå på händerna .
Får här lite instruktioner i simmteknik av en äldre kille som var där & badade
Men härligast är allt att ligga i varmvatten bassängen & skvalpa.

Sedan bar det hem för att äta middag. Kokt torsk & senapsås,  mumma va gött det blev, E äter endast torsken eftersom han ej gillar senap.  Sen var det dax att åka till isladan .
Där var det full fart med nya klubban i högsta hugg
Full fart mot mål.....
Åååååå mååååål.......
Lite puckförings träning blev det oxå
Å det går som en dans. Idag åkte han på som aldrig förr....
Men efter 1 ½ timmes åkning blev han trött (skall ju hit i morgon mé) så då åkte vi hem.

Så nu är vi hemma & bara slappar, E stack över till kompisen A , dom skall ut & leka tjuv & polis. Gubben ligger i soffan trycker i sig smågodis & kollar på hockey.  Å jag sitter här. Nä nu får det va bra för idag, så tills nästa gång.  Ha dé .....

Mamma, mamma en tio taggare......

Ja ni, våran son var hos en kompis i Torsdagskväll. Kompisen bor bara ett kvarter bort på gatan här så E tog cykeln dit. Jag följde han en bit & gick sedan hem igen för att städa & röja undan lite.

Efter en stund slits ytter dörren upp & in kastar sig E med orden, mamma, mamma en tio taggare på vägen, en älg......... jag frågade: var då ?
utanför svarade han då. Så jag tog på mig ytterkläderna & gick ut & tittade längre bort på gatan där han sa han hade sett den. Å vad ser jag ........En ren, hahahhaa, ja ja han är gosig våran son.

Annars har det inte hänt så mycket i veckan. Gubben var i Umeå med K för att köpa in en ny hockey utrustning & passade då även på att köpa en ny klubba till E. Han har växt jätte mycket sedan sist dom stog på skridskor i våras.
& E blev jätte nöjd med den nya klubban som skall invigas imorgon, han älskar att va på isen så man vet aldrig han kanske blir ett hockeyproffs en dag (hehe) i nä vi får väl se vad det blir.

Nu börjar det bli mörkt på kvällarna här redan klockan 20.00 ser det ut så här detta är på baksidan huset vi har små lyktor i rabatterna, syns den ??? Å kallt är det på nätterna så vi har redan fått skrapa rutan på morgonen. Men fast detta så ser solrosen ut att stortrivas hon är såååå fin ännu jag skulle vilja att den såg sånn ut hela tiden.........

Har jobbat endel med Ozzy i veckan oxå. Till helgen den 27:de så är det ju en heldags kurs igen (ääääntligen) vad jag har längtat, då kommer ju Kia hit, hon jag har skrivit om förrut. Å det skall bli så kul.
Vi har busat endel åxå jag & Ozzy han behöver lite bus med
ha ha försök att ta min vante du....jag är på G
klara, färdiga ......
nu sticker jag ..... å du hinner inte med.......

Ahhhhh låt mig sova nu....jag är trött......

Idag skall vi iväg till badhuset & sedan kanske det vet inte E om ännu, men jag skall kolla om  det går så han kan få åka till isladan efter middagen.... Annars blir det isladan imorgon , men jag hoppas det är ledigt där idag med.

Nä nu skall vi börja klä på oss, varit lite slöa nu på morgonen. Men tills nästa gång ...Ha dé....

Så slog hon ut ....

Ja tillslut slog hon ut E´s solros hääärligt & han är så glad.
titta så fin hon  är, &  hon är c:a 1,50cm hög så hon är ståtlig oxå,

Söndags eftermiddagen innefattade 1 ½ timmes träning med Ozzy , E var med & det gick kanon. Ozzy har helt släppt att han hela tiden skall hålla koll på E & pipa & gny när E åker iväg före på sin cykel, underbart... Det blev lite inkallning & sök så han var härligt trött när vi var hemma igen.

Efter middagen så åkte jag & E till isladan för 2 timmars skridskoåkning, det var lite bambi på hal is i början för E men han kom snabbt in i det igen.Så nu är det full träning på Söndagarna för hockeyn. På Lördagar blir det simhallen & Söndagarna blir det hockey, så man är inte utan aktiviteter på helgerna. Däremellan blir det ju mycket träning med Ozzy. 

Nä nu skall jag packa skolväskan & lägga fram fin kläder. E skall ta skolfoto i morgon.....

Så tills nästa gång ha dé

Nu har det hänt.....

Ja solrosen kommer så smått
I Måndags såg den ut så här E´s solros
I Onsdags började man se rosens vilja att slå ut
& I Fredags så slog den ut & nu är den så fiiin & E är så stolt över sin solros.

Helgen har varit hektisk, igår Lördag var vi på badhuset i 2 timmar, där träffade E kompisen M dotter till gubbens kusin T. & hon följde med oss hem efter badet. Väl hemma käkade vi hamburgare sedan bar det iväg ner till farmor som fyllde år. Sedan blev det bio,  Wally-robot. E & M tyckte den var bra.

Idag har vi börjat dagen med att baka kanelbullar som blev jätte goda mumma.....

Jag vill oxå hylla min far som idag fyller 86 år ! 

GRATTIS PAPPA !!!!!!    

JAG ÄLSKAR DIG !!!!!

I eftermiddag börjar skridskoåkningen igen, så nu skall vi prova skridskor idag & hockeyutrustningen så vi ser att allt passar.

Nä nu skall jag gå & plocka fram alla hockey grejorna... så till nästa gång . Ha dé.....

På badhuset...

Med storasyster E & mamma, ja idag var vi i badhuset från kl:13.00 - 16.00 uj vad kul han hade det. Storasyster var med & badade medans mamma tittade på....här är vi på väg in i duschen först innan det blir dax för bad, mja ,storasyster var först lite fundersam om hon skulle bada eller inte men tillslut hoppar även hon i det blev mycket stoj & stim med kompisar,  för som tur var så kom dom dit dom flesta & mycket roliga leksaker har dom i badhuset oxå men efter några timmar blev man ganska trött så efter "sista"  gången (som han sa så där 500 ggr kändes det som) så åkte vi  hem & började med middagen, spagetti & köttfärsås mumma....efter en stund kom även gubben hem efter en dag med fisk slakt . E somnade på soffan medans storasyster var snäll & hjälpte mig med att städa ur kylskåpet, jätte bra då slipper jag detta i morgon Ja just det jag skrev ju om solrosen igår den börjar ju komma så smått se här mer & mer ser det ut som den vill börja slå ut, hoppas, hoppas ........Nä nu skall jag sluta & det gör jag med en badbild till Ha dé nu så gött, natti, natti

Saknaden försvinner aldrig...

Nej det gör det inte, jag tänker på henne varje dag. Ja min mor menar jag, hon gick bort 1995 men det går inte en dag utan att hon finns med i mina tankar. Hon var bestämd min mor, sa hon nej så var det nej, försökte man nått så kom hennes svarta ögon fram, men jag älskade henne & älskar henne ännu,  jag är glad för att hon var just min mor.

Jag har också en underbar far,  han är idag 86 år & bor kvar i Uddevalla där jag är född, han var däremot för snäll när vi var små och är fortfarande snäll. Så kontentan av detta är att jag har haft en underbar barndom men två underbara föräldrar.

Nog om detta nu, jag var just ute & kollade E´s solros....nu börjar det hända nått men nu går det helt plötsligt inte att lägga in bilder...... så bilden på solrosen får jag lägga in senare. Så vi säger så på nån dag. Ha dé gött

Han kom, han sågs....

Men han vinkade inte ens till barnen, det var en miss tycker jag...hm. Men dagen började iallafall med att vi gick upp & käkade frukost, regnet öste ner ute, fy, hoppas det slutar innan vi skall iväg. Väntan blev lång tyckte E  men han höll humöret uppe. Men sen var det dax att åka, å regnet bara strilade ner, men strunt samma sa vi, hur ofta är Kungen här.... väl framme så var flaggorna i topp, staketen uppsatta där vi fick stå. sen dök fröknarna upp med mera barn och som saggt regnet fortsatte strila, E hade lånat pappas paraply men det var kallt oxå, det känns som om snön är nära nu. Pressen var oxå redo & laddade Så äntligen kom röda mattan fram, nu kommer han .....wowhär kliver han ur bilen, & nästan små springer fram på den röda mattan utan att ens vinka åt barnen, hm... fram till ingången där han hälsade glatt på ?...... Ja snabbt var det över men E var nöjd ändå, han hade fått se Kungen....

E tog bussen med dom andra barnen & fröknarna till förskolan, jag mötte upp dom där & fortsatte sedan till jobbet.  Ja vi får väl hoppas att nästa gång han kommer hit, så vinkar han lite iallafall.

Nä nu skall jag pula på lite, så tills nästa gång. Ha dé

I morgon en spännande dag....

Ja imorgon är det en spännande dag för E, han skall få komma med & se när Kungen anländer till Storuman för invigning av Biostor . Det skall viftas med flagga, så han är upprymd så det räcker till. Hoppas nu man får ta lite kort imorgon så man har som minne. Nä nu skall jag  ut med Ozzy & sen i bingen. Ha dé

RSS 2.0